Massage Göteborg

Vare sig du har behov av att mjuka upp spända muskler och få loss spänningar, om du elit-satsar och behöver bli rörligare för att prestera eller bara vill ha en lugn och skön massage för att slappna av har Viscus massörer den kunskap som krävs för att uppnå det. Med helt nybyggda behandligsrum får du också en bekväm och behaglig stund.

Massörer

Göteborg

Stockholm & Södertälje

Frågor och svar

Kan man få massage vid en sträckning/muskelbristning?

Ja. Däremot så bör man vänta 48 timmar då det under denna tid sker en godartad inflammationsprocess i muskeln som inte bör störas.

Kan man få massage vid förkylning?

Ja. Massage påverkar lymfsystemet och ökar blodcirkulationen och kan därför påskynda förkylningen i ett tidigt stadie. Vid symtom i hals eller lungor utförs därför ingen massage. Har du endast lite snuva kan du få massage.

Kan man få massage vid ryggskott eller diskbråck?

Ja. Ryggskott kan bero på muskulära spänningar och blir därför ofta bättre och ibland helt bra av massage. Diskbråck leder ofta till sekundära spänningar och det kan därför kännas bra med massage. Massage behandlar dock inte själva diskbråcket.

Kan man få massage när man har cancer?

Ja. Vid cancer bör man dock ha en dialog med ansvarig läkare för att se om det är lämpligt med massage. Vanligtvis behandlar vi inte någon som har elakartade tumörer.

Kan man få massage om man är gravid?

Man kan få massage vid graviditet men vi rekommenderar att man avvaktar de 3 första månaderna.

Vad är skillnaden mellan en diplomerad massör och en certifierad massör/diplomerad massageterapeut?

Det finns två erkända titlar inom massage i Sverige, Diplomerad Massör och Certifierad Massör. Den senare går endast att erhålla efter ett godkänt teoretiskt och praktiskt prov, utförd av en skola godkänd av BSM (Branschrådet Svensk Massage).

En diplomerad massör arbetar med den svenska klassiska massagens grundläggande grepp för att mjuka upp kroppens muskulatur och ge en avslappning.

En certifierad massör eller diplomerad massageterapeut arbetar med massage och muskeltöjningar i friskvårdande och förebyggande syfte, att utreda och behandla enklare dysfunktioner och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen samt att ge behandlingar i allmänt avslappningssyfte. Under massageterapi görs efter behov en hållningsanalys, rörelseanalys, muskelfunktionstest, töjningstest, specifika tester, palpation, massage och stretch. Stretchingen utförs enligt metodernaINF (Inter Neuromuskulär Facilitering) och PNF (Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering).

Information

Pris

Massage 55 min 750 kr
Massage 30 min 500 kr

Terapeutbehandlingen

En grundlig behandling där terapeuten använder alla sina förmågor och färdigheter för att lösa dina problem oavsett hur avancerande de är.

Svensk klassisk massage

Behandling som ger dig ökat flöde, pressur och saxningar/töjningar som släpper på vardagens muskelknutar och spänningar samt ökar din rörlighet.

Idrottsmassage

En tuffare variant av massage som under en längre tid går in på djupet på ett specifikt kroppsområde för att lösa upp muskelknutar/triggerpunkter.

Massagebehandling med sugkoppar

En snäll bindvävsmassage som ökar din cirkulation i kombination med sugkoppar kommer att lämna din kropp som ny efteråt.

Hot stone massage

En massage för både kropp och själ med stenar som värmts upp och hålls lagom varma på olika ställen längs din kropp.

Kinotaping, triggerpunkter och stretch

Behandlingen som löser dina akuta besvär och låter dig återgå till din aktivitet snabbt och smärtfritt.

Hur jobbar vi?

Vårt mål är att erbjuda den behandling som passar dig bäst. Det är viktigt att du får en förståelse för dina besvär, vad orsaken till dem är och vad du själv kan göra för att förebygga återfall. För att uppnå effektiva och bestående resultat kan behandlingen kompletteras med stretch-, styrke- och andningsövningar.

Kontraindikationer (när du inte skall/bör få massage)

 • Feber
 • Inflammation (de första 48h)
 • Blödning
 • Förkylning (kan i tidigt skede förvärras av massage)
 • Om du intagit alkohol (berusad eller ”bakis”)
 • Vid öppna sår och variga processer
 • Vid långvariga kortisonbehandlingar
 • Blödarsjuka eller tar blodförtunnande medicin
 • Vid en uttalad benskörhet (osteoporos)
 • Vid cancer bör man ha en dialog med ansvarig läkare för att se om det är lämpligt med massage
 • Vid elakartade tumörer och under strålbehandling
 • Vid akut trauma som: Luxation (något som hoppat ur led) Benbrott (konsulteras för att se hur allvarligt det är och om massage är lämpligt)