Smärta i axeln?

Smärta i axeln är väldigt vanligt. Man uppskattar att upp till 26% drabbas av smärta i axeln vilket är det vanligaste muskuloskeletala besväret efter rygg- och nacksmärta. Den vanligaste orsaken är inklämningssyndrom eller impingement som det också kallas. Impingement orsakas av att någon struktur i axeln blir irriterad och gör det trångt. Den kanske vanligaste drabbade strukturen är omkringliggande muskulatur och deras senor, dvs den så kallade ”rotatorkuffen”, men det finns en rad olika faktorer som kan vara med och påverka. Symptomen brukar vara diffus smärta kring axelleden med till exempel svårigheter att lyfta armen och ta på sig jackan, men man kan också uppleva en huggande smärta i vissa lägen. Impingement är en diagnos som naprapater genom undersökning kan ställa och effektivt behandla genom en rad olika behandlingstekniker samt träningsövningar.

 

Har du smärta i axeln? Kontakta en naprapat eller annan kunnig på området.

Related Posts

Integritetsinställningscenter