Har du ofta huvudvärk? Då är sannolikheten stor att den är spänningsrelaterad.

Spänningshuvudvärk är den vanligaste orsaken till att drabbas av huvudvärk och beror ofta på spänningar i muskulatur kring axlar, nacke och käke. Spänningarna resulterar i triggerpunkter som i sin tur refererar smärta till huvudet. Smärtan beskrivs ofta som dov, molande eller tryckande och är ofta lokaliserad runt tinningarna, pannan, skallbasen mm. Orsaken till spänningarna kan bero på en rad olika saker som till exempel dålig arbetsposition, stress, brist på sömn och svag stabiliserande muskulatur. En naprapat kan hjälpa dig att behandla dessa spänningar och på så sett få huvudvärken att lätta. Tillsammans kan ni också göra en plan för hur ni ska göra för att besvären inte ska återkomma, exempelvis med träning av djup nackmuskulatur och andra verktyg.

 

Besväras du av huvudvärk? Kontakta din naprapat eller annan kunnig på området för vidare undersökning!

Related Posts