Fysisk aktivitet – En effektiv medicin mot rygg- och nacksmärta

I dagens Sverige är rygg- och nacksmärta ett vanligt bekymmer. Enligt folkhälsomyndigheten hade uppemot hälften av Sveriges befolkning ont i ryggen under 2013–2016. 80% av alla får någon gång i livet ont i ryggen och 50% drabbas någon gång av nacksmärta. Detta är besvär som kostar samhället, företag och den drabbade individen mycket pengar.

Samtidigt som vi rör oss mindre vet vi att fysisk aktivitet har en mängd hälsofördelar då det minskar risken och behandlar flertalet sjukdomar. Detta verkar även gälla för rygg- och nacksmärta. Det verkar inte bara minska risken för att drabbas av rygg- och nackbesvär, det verkar också leda till en bättre prognos, dvs man tillfrisknar snabbare om man drabbas av smärta. Fysisk aktivitet på en högintensiv nivå där man svettas, får hög puls och blir ansträngd verkar vara den effektivaste sorten.

Vi på Viscus tycker den bästa träningen är den som blir av!

Related Posts

Integritetsinställningscenter