Vad gör en Naprapat?

En naprapat undersöker, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av stödje- och rörelseorganen (skelettet, muskler, nerver,  leder och senor/ligament). En naprapat utgår alltid från helheten hos varje individ och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. De är experter inom manuell medicin och använder sig av sina händer i de olika behandlingsteknikerna.

Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

Utöver det som naprapaten gör så är en viktig del av behandlingen att patienten blir delaktig i sin rehabilitering och i att förebygga framtida besvär. Därför kompliteras behandlingen även med individuella råd om träning och ergonomi.

Har du någon fråga eller fundering på hur vi kan hjälpa just dig? Hör gärna av dig till oss Naprapater på Viscus så hjälper vi dig.

 

Related Posts

Integritetsinställningscenter