Bästa träningslösningen för företag!

Jansson & Norin är en av Viscus företagskunder och är en affärsjuridisk byrå som drivs av och för entreprenörer. Vi på Viscus kan verkligen intyga att det är med toppmoderna strategier, entreprenörskap och laganda Jansson & Norin flyger fram och bryter mark i sin bransch.  Vi träffade deras CEO Johan Norin för att prata om hur man skapar en fungerande friskvårdssatsning på företaget.

Hej Johan, kul att träffa dig. Du och dina medarbetare kommer hit till oss på Viscus och deltar i våra Pay Per Workout, ett gruppträningskoncept där ni som företag endast betalar när era medarbetare faktiskt kommer hit. Vad ser du för fördelar med att låta dina anställda delta på Pay Per Workout?

Hej, ja det stämmer bra! Jag anser att det finns två perspektiv på fördelarna med att träna hos er:

1. Vi säkerställer att vår personal tränar. Det är uppenbart att det är bra att ens personal tränar för att hålla sig friska och må bra! Hos oss inom konsultsektorn är det personerna som levererar tjänsterna och vi får väldigt höga alternativkostnader om någon blir sjuk jämfört med t.ex. ett produktionsbolag. Om vi delar ut ett friskvårdsbidrag kan vi inte veta säkert vad det går till. Förmodligen hade vi bidragit till ett gymkort och mest troligt så används det inte ändå. På Viscus vet vi att pengarna gör nytta. Här kan vi känna oss säkra på att friskvårdsbidraget nyttjas!

2. Det andra perspektivet är Employer branding! Vi ser ett stort värde i att göra gemensamma aktiviteter. De flesta krökar ihop en gång om året under någon stor kickoff, vilket man självklart också kan göra. Men detta är mer kontinuerlig team building. Att umgås under dessa förhållanden som bidrar till att folk mår bättre, det är toppen.  Man svettas ihop, har fysisk aktivitet ihop och får ett avbrott i vardagen där man inte behöver tänka på jobbet för en stund. Det är också effektivt sätt att lära känna sina kollegor vid t.ex. nyanställningar.

Finns det några speciella egenskaper gör att Viscus utmärker sig?

Jag skulle säga att Viscus medarbetare är väldigt kompetenta och man känner verkligen att alla har en yrkesstolthet. Passen har alltid en bra balans mellan teknikträning, lekfullhet och professionalitet. Ert team består av många olika individer som alla är bra på olika områden vilket gör att man får en komplett blandning av pass och tränare.

Viscus i sig känns väldigt personligt och exklusivt, man får ett PT-värde genom att man får individuella tips under passen eftersom man tränar i mindre grupper.

Hur fungerar betalningssystemet Pay Per Workout?

Jättebra!! Den stora fördelen är att vi vet att pengarna går till rätt sak, nämligen att våra medarbetare tränar! Vi betalar inte till någons marginalkonto genom att ha autogiro på ett gymkort som inte nyttjas. Vi får bekräftat att våra medarbetare tränar och de kan välja pass utifrån vad som passar för dem.

Skulle du rekommendera andra företag att delta på Viscus Pay Per Workout?

Ja absolut! Andra företag som arbetar inom konsultsektorn, där människan har stor betydelse. Egentligen alla som har ett stillasittande arbete, med långa dagar och där det är väldigt viktigt att människan mår bra! Jag skulle också rekommendera konceptet till dem som ser värdet av team building för här kommer verkligen de värdena till rätta!

Tack Johan för din tid och för dina svar! Vi ses på träningarna i veckan!

Text: Stina Magnusson, Marknadschef Viscus
stina.magnusson@viscus.se 0704-799631
Kontakta gärna Stina om du vill veta med om vad vi kan erbjuda ditt företag.

Related Posts