Hanhals + Viscus

Viscus Strength and Conditioning Coach Simon Meander har de senaste åren hjälp hockeylaget Hanhals Kings med fysträningarna. Inför säsongen 2016/2017 står det klart för ett nytt större samarbete där Viscus som helhet kommer hjälpa laget med allt som rör spelarnas fysiska kapacitet utöver det specifika för hockey-teknik & taktik.

För att varje spelare ska kunna prestera på hög nivå under hela säsongen och fortsätta utvecklas under kommande säsonger har Hanhals Kings anlitat Viscus för att planera och hålla i fysträningarna. Viscus Strength & Conditioning Coach går in för att utbilda spelarna i hur de ska träna för att bli bättre på isen och för att de ska kunna prestera på hög nivå i många år framåt. Spelarna får också hjälp med naprapatibehandlingar, massage, tejpning och rehabilitering av Viscus. Allt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt! Det är viktigt att det finns ett samarbete mellan fystränare och terapeuter så att man kan hålla spelarna skadefria samt optimera deras fysiska kapacitet och det är precis så vi arbetar på Viscus.

Samarbetet gäller U16, Juniorer och A-Lag. Under sommaren tränas alla tre grupperna och under säsong A-Laget.

Förra säsongen slog Hanhals rekord i antal matcher i rad utan förlust och säsongen har nu startat bra med tre raka vinster. Kl 16. 00 idag spelar Hanhals borta mot Kristianstad IK.

 

Related Posts