Fystest med Hanhals Juniorer

Viscus ansvarar för hockeylagets Hanhals IFs fysiska förmåga genom en Strength and Conditioning Coach samt en naprapat.

Under endast fyra månader har Hanhals Juniorer förbättrats med med över 200 %. Målet med fysträningen är att öka spelarnas atletiska förmåga som de sedan ska ta med sig ut på isen. För att kunna mäta detta gör specifika tester som mäter styrka, uthållighet och teknik. En del av testet är max repetitioner i knäböj. Testet går ut på att spelarna ska göra så många repetitioner knäböj som möjligt på 125% av sin egen kroppsvikt.

Utvecklingen har varit väldigt bra! I början av sommaren var det en del spelare i laget som inte klarade en enda repetition, i dagsläget klarar alla Viscus kravbild för ungdomar ( 3 repetitioner). Genom att jobba med bland annat tekniken, rörligheten och styrka tillsammans med Viscus strength and conditioning Simon Meander, har spelarna utvecklat sin atletiska förmåga. Som grupp har de ökat 216% i knäböjstesterna. Individuellt har de ökat 400% i snitt. Nästa test är i december och målet  är då att ha ett snitt på 14 repetitioner.

Medelvärde: Maj 2016: 5,1 st Juni 2016: 9.2  Augusti 2016: 10,9 st

DSC_3709-Edit - kopia

Related Posts