Viscus tar in en till runda kapital från nya investerare!

I slutet av 2015 tog Viscus in sin första investerare, Magnus Valentin (via bolag) som tidigare framgångsrikt bl.a. byggt upp Valentin&Byhr. Nu kan vi gladeligen berätta att Viscus precis innan sommaren gjorde klart sin runda 2 med nytt ägarkapital in till bolaget då vi såg en mycket positiv effekt av första rundan.

De nya investerarna är Stefan Björk samt Marie-Louise Björk (via gemensamt bolag). Stefan är bland annat Styrelseordförande i GreenCarrier som han var med och grundade som vid senaste årsbokslutet omsatte över 3,5 miljarder SEK.

Viscus grundare & VD Johan Hallenby säger så här: “Det är så klart riktigt roligt att fler affärsänglar tror lika starkt på bolagets framtid som vi själva gör. Vi jobbar mot något riktigt stort och satsar också därefter. Den här rundan kommer precis som första rundan vara till stor hjälp för att vi ska kunna fortsätta växa och samtidigt fortsätta öka kvaliteten för våra olika tjänster. Tillsammans kommer vi nu fortsätta bygga uppstickaren inom träning, rehab och sport!”

Investeringen kommer hjälpa oss på vägen på vår nyklubbade 3-årsplan som sattes efter att Johan spenderat 5 veckor i USA för inspirationsresa. Bland annat gjorde vår VD studiebesök både på FaceBooks och LinkedIns huvudkontor i Palo Alto (San Francisco, Kalifornien) för att se hur de jobbar med sin personals hälsa och friskvård. Två studiebesök i Los Angeles och Phoenix hos en av de främsta i världen inom Sports Science, EXOS. Slutligen analyserades marknaden skarpt med flertalet träningsföretag som växer starkt på den amerikanska marknaden.

“Min inspirations-resa i USA var väldigt lärorik och jag lyckades verkligen gå in i helikopter-perspektivet. Det som var roligast att se är att det som vi håller på att bygga upp verkligen fungerar, vi har en bra affärsmodell samt att vi gör något som behövs på marknaden. Nu är alla strategier klara för nästa 3-års period och de är också klubbade av såväl ägare och styrelse. Nu har vi det roligaste kvar, att implementera all ny inspiration och få det att fungera optimalt på den svenska marknaden!” Säger Johan avslutningsvis.

Related Posts