Uppdatering från USA

Viscus PT Joakim har nu varit hos basketstjärnan Jonas Jerebko i två veckor. Då de är vänner sedan tidigare har Joakim fått äran att träna basketstjärnan de senaste somrarna. Träningen är fortfarande lugn för att förbereda Jonas kropp på vad som komma skall.

Under andra veckan har Jonas tränat 3 gympass och 4 basketpass. Fokus ligger nu på kontroll, rörlighet och att kunna utföra olika rörelser. Joakim har hittat en del stelheter som han vill åtgärda, därför är det fullt fokus på att skapa rörlighet på de ställena så att Jonas får tillbaka ”full” rörlighet överallt. På planen har de i stort sett bara fokuserat på skott för att Jonas ska hitta sitt skott och skjuta exakt likadant varje gång.

Resten av veckan har gått åt till att kolla på fotbolls EM, NBA finalerna, kolla E-League och träffa vänner från föregående år. Eftersom Jonas har flyttat in i ett nytt hus kunde de inte låta bli att vara lite “svenska” och åka till Ikea. “Vi köpte flera möbler och det kändes som att det tog en evighet att skruva ihop dem! Nu är det bara poolen som ska bli redo och det borde den bli nån gång denna veckan” – säger basketproffset Jonas Jerebko.

Joakim berättar att helgen bestod helt av att vila och njuta av det fina vädret. “Vi hade runt 30 grader både lördag och söndag så lördagen blev en dag vid sjön. Hundarna fick leka av sig, vi tog en kajaktur sen tog vi båten ut på sjön för att bada och för att fiska. Jonas tvingade mig att berätta att det bara var han som fick napp”

Denna veckan kommer de börja fokusera mer på gymmet och börja trycka på med mer vikter och fart för att hålla i det några veckor. Det finns fortfarande en del rörlighet kvar att jobba på så det återstår nog några veckor innan de kan köra fullt ut.

IMG_1611

IMG_1716

 

Related Posts