Jocke hemma hos NBA-stjärnan Jonas Jerebko

Under ca 2,5 månader kommer Viscus PT Joakim Svensson hjälpa Sveriges första och för tillfället enda basketspelare i världens bästa basketliga NBA med sommarträningen. 

“Jag och Jonas är bra vänner sedan tidigare och jag har varit där varje sommar sen hans första säsong i NBA, jag haft möjlighet att både träna med och gå bredvid en av världens bästa fystränare Arnie Kander.”- säger Joakim

När Jonas förra året bytte klubb fanns inte längre möjligheten för honom att träna med Arnie. Han frågade då Joakim om han ville hjälpa honom under sommaren och hålla i hans träning.

Jonas motivering löd:

”Du har varit med Arnie under flera somrar och lärt dig massa från honom , du vet hur jag behöver träna för att klara av att spela 82 matcher + slutspel och jag vet att du kan basket, jag litar fullt ut på att du kommer göra minst lika bra jobb som den bästa fystränaren jag kan få tag i”.

Förra sommaren var Joakim där i 4 veckor och höll i Jonas träning och han var så nöjd att han ville att Joakim skulle komma i år igen, denna gång blir det i nästan 3 månader, i år har de verkligen tid på sig att få hans kropp redo inför nästa säsong.

Joakim är mycket glad för förtroendet: “Eftersom vi kommer köra 2-4 h träning per dag kommer jag verkligen få se hur Jonas utvecklas och verkligen kunna anpassa träningen efter hans behov. Det kommer bli en riktigt rolig utmaning för mig att ha en av världens bästa basketspelares träning i mina händer under hela sommaren och verkligen försöka få honom i så bra form som möjligt och så redo han bara kan bli inför nästa säsong”.

Sommaren kommer dock inte bara bestå av träning, Jonas som blev pappa i våras kommer ha en hel del och stå i med sin nya roll som far. Viscus PT och basketproffset som är vänner sedan länge kommer hinna med en och annan golfrunda, tennismatch, fisketur och andra roliga saker under sommaren. Den första veckan har mest bestått av att Joakim har hjälpt Jonas och hans familj att komma tillrätta i sitt nya hus och få i ordning på saker runt om, de har även börjat få igång hans kropp med lite lättare träning och lättare basketpass.

IMG_1585

3D träning på schemat

IMG_1560

Hemma i Jonas hus har han en egen Basketplan

Related Posts