Viscus förlänger samarbetet med Utsikten

 

Viscus kan glädjeligen berätta att samarbetet med fotbollsklubben Utsikten fortsätter. I januari signade vi ett 5 månaders kontrakt för att genomföra en ultimat försäsong med en av Viscus Strength & Conditioning Coacher + en naprapat. Idag står det klart att vi får fortsatt förtroende fram till säsongens slut (5e november)! Genom att applicera Viscus-Konceptet på laget ska spelarna utveckla sin fysiska kapacitet. Kombinationen av fotbollsspelare och atleter ska ta fotbollsklubben tillbaka till Superettan. Spelarna i laget får hjälp med Strength & Conditioning Coachning, naprapatibehandlingar, massage, tejpning, lindning och pre/rehab av Viscus. Vi har ett helhetsansvar för spelarnas fysik helt enkelt, allt som rör spelarna förutom det fotbolls tekniska- och taktiska! 

Med hjälp av Viscus Strength & Conditioning Coach Conor Mc Donagh analyseras varje träningspass noga och mätningar görs på varje spelare. I början av passet mäts spelarens dagsform och den utgör vilken nivå spelaren tränas på vid varje enskilt pass. Vi jobbar mycket med periodisering vilket innebär att intensiteten på passen är noga utvald beroende på träningen innan och kommande träning plus matcher.

Nytt för samarbetet är att Viscus Naprapat Stina Sandin kommer vara med laget. Stina har själv spelat fotboll samt arbetat som naprapat hos AIK:s allsvenska damlag. För Stina är naprapati ett detektivarbete som kräver kreativitet, kunskap och att se helheten.  Genom en noggrann undersökning av problemet vill hon ställa en så exakt diagnos som möjligt för att sedan kunna behandla spelarna med manuella tekniker eller träning. Hon sätter stort värde på att förklara för spelarna vad som gör ont och varför. Om de förstår sina problem är det lättare att hålla sig smärtfri även efter behandlingarna.

Efter försäsongen har killarnas fysik förbättrats otroligt mycket och av statistiken att döma har spelarna ökat sin styrka med 30-40% procent. I laget har vi endast en skadad spelare vilket får sägas är otroligt sällsynt i en fotbollsklubb vid denna tid och detta beror främst på smarta och välplanerade träningsupplägg och behandlingar.

Viscus är mycket glada över ett fortsatt samarbete, tillsammans ska vi kämpa för att vinna serien!

 

 

Related Posts

Integritetsinställningscenter