Hälsning från San Diego, USA

Just nu är Viscus PT Head Coach Henry Edler på vidareutbildning i San Diego Kalifornien, USA. Henry inriktar sig mot korrektiv träning och livsstilscoachning som bygger på att få kropp och sinne i harmoni för att uppnå hälsa på ett djupare plan med långsiktiga och varaktiga resultat.

Henry verkar ha det helt underbart på sin resa. Han njuter av kalifornierns  långa härliga stränder, en kopp kaffe i skuggan, nya vänner och en massa ny och nyttig kunskap. Nedan svarar Henry på frågan om vad en CHEK Practitioner är:

Vad är CHEK Practitioner?

CHEK Practitioner är en utbildningsserie i totalt 5 delar (Exercise Coach + level 1-4) som bygger på ett helhetsperspektiv av kroppen och sinnet, där allt ses som en komplett enhet. En hälsosam kropp skapas av ett hälsosamt sinne och vise versa. Principerna bygger på två delar:

1. Att se över de stressfaktorer i ditt liv som påverkar dig mest och som har lett till den hälsa du har idag.

2. Att utvärdera din kropps funktion med hjälp av tester så att du snabbt får ett träningsupplägg på din nivå.

Träning och livsstilscoachning sker parallellt för att knyta ihop säcken mellan kost, rörelse, återhämtning och mental hälsa. Detta rekommenderas för dig som söker långsiktiga och varaktiga resultat. Du lär dig en livsfilosofi att leva efter och inte bara en effektiv metod för att förändra din kropp.

Är du intresserad av att testa denna livsstil? Nedan berättar Henry hur det går till:

1. Du träffar mig för ett samtal om vad du önskar att uppnå. Vi diskuterar ditt nuläge, tidigare läge och planen framåt.

2. Din kroppsliga funktion utvärderas med olika tester (hållning, rörlighet, stabilitet och rörelser). En plan läggs upp utefter dina resultat för att optimera din kropps rörelseförmåga samtidigt som vi jobbar mot dina mål (ex. viktnedgång, styrka, idrott eller annat).

3. Livsstilscoachningen sker parallellt med träningen, och bygger på att få alla delar i ditt liv att passa ihop. Ett perfekt tränings och kostschema är en sak, men för hälsa krävs det även att sinne och återhämtning är på rätt plats. Här får du praktiska och konkreta tips på hur du optimerar det på bästa sätt.

Kommentarer från Åsa, en av Henrys klienter:

”Jag har fått så mycket mer än vad jag trodde i och med mitt samarbete med Henry! Otroligt mycket kunskap och insikt

om hur kroppen reagerar och hur viktigt det är med helheten, d.v.s. så mycket mer än bara ”träning” och så mycket bättre koll på livspusslet!”

Resultat: -19kg, slipper höftoperation, förbättrad hållning, ökad styrka & uthållighet.

 

Kontakta Henry för en kostnadsfri konsultation:

henry.edler@viscus.se

0704-385574

Boka nu så ingår en hållningsanalys i konsultationen.

 

 

 

Related Posts