FÖRELÄSNINGAR

Viscus erbjuder intressanta, inspirerande och innehållsrika föreläsningar inom hälsa och friskvård. Föreläsningarna håller en hög kvalitet och kan kombineras med både teori och praktik. Vi skräddarsyr efter era önskemål och har ett stort utbud av ämnen för att kunna täcka era behov. Nedan finner du några av våra mest populära föreläsningar.

ROLIGARE OCH BÄTTRE LÖPNING

CAROLINE HALSÖY

Upplägg och löpteknik, hur vi undviker skador, vad som händer i kroppen vid uthållighetsträning.

FÖRDELARNA MED ETT HÄLSOSAMT LIV

BRIAN BERGLUND

Mål och motivation hur du hittar dina drivkrafter till att leva hälsosamt.

KROPPEN SOM VERKTYG

CAROLINE HALSÖY 

Hur påverkas din kropp av stillasittande  och monotona rörelser? Hur kan vi undvika smärta?

KOST OCH TRÄNING

HENRY EDLER

Hur hänger det ihop och varför är det viktigt? Hur du kan förändra din kost med enkla medel.

HÄLSANS FYRA GRUNDPELARE

HENRY EDLER 

Rörelse-Kost-Mental hälsa- Återhämtning.
Du får konkreta tips på och inspiration till hur du hittar ett samband mellan dem, och hur du jobbar med dem för ett hälsosammare liv.

ARBETSGIVARENS SVARTA HÄLSOHÅL

JOHAN HALLENBY

Hur mycket det kostar för svenska företag med sjukskrivningar och hur man arbetar för en hållbar lösning med frisk personal.

ÄT FÖR ATT FUNGERA

HENRY EDLER

Få ett helhetsperspektiv på hur kosten påverkar din hälsa och prestation både i ditt arbete och vid fysiskaktivitet. Inte dieter utan rätt bränsle efter dina behov, samt hur du justerar din kost från dag till dag!

TRÄNA FÖR ATT FUNGERA

HENRY EDLER

Nya perspektiv för den som redan tränar, och inspiration för den som ännu inte tränar. Få förståelse för vilka övningar du behöver för att både fungera och prestera i de aktiviteter du önskar.

ARBETSPLATSBEDÖMNING

CAROLINE HALSÖY

Få en förståelse om hur kroppen reagerar när vi står i dåliga positioner, hur vi ska tänka när det gäller hållning och monotona rörelser. Efter föreläsningen går vår naprapat runt till arbetsplatserna och hjälper er personal att anpassa skärm, skrivbord och andra möbler för optimal position.

ATT BLI BÄST

SANDRA CARLBORG

Efter fyra VM-guld och innehavare av världsrekordet i att slå en golfboll så långt som möjligt vet Sandra vad hon snackar om. I denna föreläsning inspirerar hon er till att nå era mål, hur man hanterar motgångar och tar sig tillbaka samt berättar hur man blir bäst i världen.