Daniel Skatt- Blivande Strength & Conditioning Coach

På Viscus har vi många som söker praktik via sina utbildningar inom branchen. Precis som när vi rekryterar personal får även praktikanterna genomgå en rekryteringsprocess så att vi kan kvalitetssäkra deras tjänster. Vi tycker det är viktigt att studenterna får ut så mycket som möjligt av sin tid här på Viscus, de får bland annat delta på våra internutbildningar och försöka gå med så många som möjligt av våra medarbetare för att få många infallsvinklar i yrket. De studenter som får praktikplats på Viscus är sådanna som vi tror på i framtiden, som vi kan satsa på efter utbildningen. Daniel som läser på Göteborgs Univeristet är en av de studenter som praktiserar på Viscus. Nedan får ni lära känna honom lite bättre.
Namn:
Daniel Skatt

Ålder:
24

Familj:
Pappa, pappas fru och flickvännen Jenny

Utbildning:
Sports Coaching, 6 terminer, Göteborgs Universitet (pågående)
Löpcoach genom RunAcademy

Vad gör du här på Viscus?
Jag är praktikant på Viscus genom min utbildning (Sports Coaching). Jag följer min handledare Conor på träningarna med Utsiktens A-lag och håller i några träningspass för Utsiktens junior-lag. Jag följer även andra personer inom Viscus för att kunna få en bredare insyn om vad Viscus arbetar med.

När du är klar med skolan?
Jag är klar med utbildnignen våren 2017.

Intressen?
Träna och tävla i friidrott (400m/400mH/800m), resa, träffa kompisar och min flickvän.

Berätta lite om dig själv och din relation till hälsa:
Jag har alltid varit aktiv genom mina år, till en början spelade jag en del fotboll och ishockey med kompisar och innebandy i föreningen Frölunda. När jag gick i gymnasiet blev jag tipsad av en kompis att testa på friidrott vilket jag gjorde. Då var jag 17 år och idag, 7 år senare, håller jag fortfarande på. För mig har hälsan alltid varit väldigt viktig, dels för att undvika sjukdomar på kort- och lång sikt men också för att må bra helt enkelt. Det är också viktigt för mig för att kunna prestera på topp. Som friidrottare får man dessutom förmånen att resa mycket vilket är grymt. Jag har varit i Sydafrika 4 gånger och runtom i Europa ett flertal gånger.

Kan du dela med dig av dina tre bästa tips?
Sträva alltid efter att bli bättre, det finns alltid saker man kan bli bättre på.
Ha mål i livet, det blir mycket roligare då.
Se till att ha roligt under tiden. Det blir vad du gör det till!

 

Vad din dröm är att jobba med?
Att som ett yrke kunna få hjälpa personer att nå sina mål, både inom prestationsidrott och hälsa, genom att i varje del av~ träningen ha en tanke/ett syfte. Jag gillar både löpträning och styrketräning och att kunna kombinera det i ett yrke hade varit en dröm.

bild (2) ©Ponthus Niemand_Världsungdomsspelen-2013_ (27 av 56)229424_10151244680874882_1853153969_n

Related Posts